VV Leo: „A televíziózás szerelmese vagyok!”

Kívánságműsort vezet, halakkal forgat, főzőműsort rendez az egykori valóságshow hős

 

Tizenkét évvel ezelőtt egy valóságshow-nak köszönhetően ismerhette meg az ország Nagy Zsoltot, azaz VV Leót. 2004 óta sok minden történt az életében, ám jelenleg a televíziózás tölti ki mindennapjait: műsort vezet, szerkeszt, riporterkedik, rendez, új műsorokat tervez, a világ legkülönbözőbb tájain forgat, búvárkodik és horgászik is. De milyen is volt Leo élete az ismertté válás előtt, és hogyan alakult a szereplés óta?

 

Nagy Zsolt Leo 28 évesen került be egy kereskedelmi csatorna valóságshow-jába, és ezzel fenekestül felfordult addigi élete: egy egész ország ismerte meg VV Leo néven. „A műsort megelőzően egy benzinkutat vezettem, illetve kortárs művészeti termékekkel és régiségekkel is kereskedtem. A szereplés véget vetett addigi karrieremnek, de cserébe bekerültem a televíziós világba, amelynek azóta is szerelmese vagyok” – kezdte a múltidézést Leo, aki a műsor utáni években kitanulta a televíziózás csínját-bínját, és számos műsorban vállalt szereplést. „Épp amikor úgy döntöttem, hogy folytatom a régiségkereskedést, és San Francisco-ba megyek dolgozni, felkértek műsorvezetőnek, így itthon maradtam, és folytattam a televíziózást” – árulta el Leo,aki jelenleg a Sláger TV és a The Fishing&HuntingChannel csatornáknál műsorvezető, főszerkesztő, rendező és riporter is egy személyben.

 

„A Zeneposta kívánságműsorát vezetem szombatonként Andrejszky Zoltán oldalán, a Sláger TV-n. Ez egy fiatalos és lendületes műsor, amelynek nagyon széles a zenei palettája: operett, musical, magyar- és külföldi populáris slágereket is játszunk. Tőlem inkább a modernebb, újabb számokat szokták kérni a nézők” – árulta el Leo, akinek főszerep jut a csatorna jótékonysági műsorában is: ő az Egy falat szeretet riportere és rendezője. „Húsvét előtt az ország legszegényebb településeire látogatunk majd el, hogy ajándékokkal mosolyt csaljunk a rászorulók arcára, illetve teljesítsük zenei kívánságaikat is.”Mindeközben Leofőszerkesztőként és rendezőként Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész Halk zene szól az éjszakában című műsorának megújításán is dolgozik: a művész nem csak énekelni, hanem főzni is fog az adásban.

 

A sokoldalú Leo a zene mellett a természetet és a horgászatot is nagyon szereti. A The Fishing&HuntingChanneltudományos ismeretterjesztő csatornán látható műsorok és filmek elkészítésében évek óta közreműködik. „Műsoraink a vízparti élővilágot, a természetet mutatják be, de a horgászat és a halak állnak elsősorban a központban. Magyarország legtöbb horgászparadicsomát bejártuk már, de voltunk Erdélyben, Szlovákiában, Lengyelországban és például a Maldív-szigeteken is” – mondta el Leo, aki búvárkodni és horgászni is szokott a felvételek alatt. „Néztem már szembe murénával, emeltünk ki cápát a tengerből, illetve több száz szúnyogcsípést is szereztem cunami sújtotta területen” – mesélt kalandjairól Leo, aki következő sorozatában a magyar víz alatti élővilágot mutatja majd be.