Freddie izgatottan készül az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára

Az énekes a Pioneer című dallal vesz részt a versenyben

 

Fehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie izgatottan készül a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára. Az első elődöntőre január második felében kerül sor, amikor a négyfős zsűri előtt mérettetik majd meg Freddie és a Pioneer című dal. A Sláger Híradóban az énekes a versenyben résztvevő számról, karrierjéről is mesél majd, de azt is elárulja, hogy kik inspirálják alkotás közben.

 

Fehérvári Gábor Alfréd gyerekként nem tervezett zenei pályafutást. Énekelni ugyan mindig is szeretett, de csak felnőtt fejjel kezdett el gitározni és komolyabban foglalkozni a zenével. Egy tehetségkutatónak köszönhetően robbant be a köztudatba: azóta a Mary Joe és a Neked nem kell című dalokkal tarolt. A civilben angol nyelvet oktató énekes legújabb szerzeményével, a Pioneer-ral pedig az egyik legrangosabb nemzetközi dalverseny, az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára is bekerült.

 

„Nagyon örülök, hogy eljutottam az elődöntőig. Titkon bíztam benne, hogy bekerülök, mert éreztem, hogy nagyon jól sikerült a dalom. Eddig pozitív visszajelzéseket kaptam, de már nagyon várom, hogy a zsűri előtt is előadhassam a Pioneert” – kezdte Freddie, akinek szívéhez különösen közel áll a szerzemény mondanivalója.

 

„A dal Szabó Zé és Csarnai Borbála közreműködésével készült, fő üzenete, hogy ne féljünk attól, ha másképpen látjuk a világot, mint a körülöttünk élők. Igenis merjünk eredetinek lenni! Én is kicsit másképp gondolkozom, mint a legtöbb ember, így legújabb számomat bátorításként szánom mindenkinek, aki kicsit kilóg a sorból” – árulta el a Sláger TV-nek az énekes, aki úgy érzi, hogy a Pioneer éneklésekor teljesen önmaga lehet. „Tisztában vagyok vele, hogy a szakmában még kezdőnek számítok, ezért minden alkalom ajándék, amikor megmutathatom a tudásomat. Éneklés közben tudok igazán kiteljesedni, ez a szenvedélyem. Olyan neves alkotók inspirálnak többek között, mint James Bay, Adele vagy a Florence and theMachine, de kevésbé ismert előadók is megihletnek” – mesélte Freddie.

 

„A célom az, hogy a lehető legtöbbször előadhassam a dalt az elődöntők során, így minél többen megszeressék a Pioneert, illetve megismerjenek kicsit jobban engem is. Remélem, hogy a dal végső soron esetleg nemzetközileg is elismert lehet” – zárta a beszélgetést az énekes.

 

 

 

Fehérvári Gábor Alfréd a Sláger Híradóban január 14-én, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!