Megjelent az Anima Sound System új albuma “Gravity And Grace” címmel

Anima Sound System - Gravity And Grace CD Cover / CD borító 2014.

Az idén 21 éves Anima Sound System 4 éve várt “Gravity And Grace” című lemeze végre megjelent digitálisan és CD-n, a zenekar első kiadványaként a Magneoton égisze alatt.

Négy év szünet után újra a stúdióba vonult az Anima Sound System, és az alapító és zenekarvezető Prieger Zsolt szerint az eddigi legmélyebb és legszemélyesebb albumot rakták össze. Az Anima eddig már rengeteg stílusban kipróbálta magát, olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a “’68”, a “Csinálj gyermeket” vagy a “Tedd a napfényt be a számba”. Dolgoztak már együtt az Asian Dub Foundationnel, a Transglobal Undergrounddal és a DePhazzel is, most viszont a magyar zenei színtér képviselőivel készítettek új felvételeket. Ilyen például a „Sweet Salvation” Halott Pénz közreműködésével, de a rapperen kívül például Beck Zoli a 30Y-ból, Pálinkás Tamás az Isten Háta Mögöttből vagy Hair a Strong Deformity-ből is előad duettet az Anima énekesnőjével, Prieger Fannival. Fanni egyébként 6 éve tölti be a frontember szerepét a zenekarban, de korábban, kislányként már a szintén nagy sikerű “Tekerd” című dalban is feltűnt.

A zenészek sorába a Carbonfools és a Belga alapítója, Tóth Szabolcs és ifj. Csoóri Sándor brácsás is beszállt. A most megjelenő “Gravity And Grace”-re ismét több dalt írtak együtt a Prieger-testvérek, megszokott módon Németh Gergellyel kiegészülve, ám erre utoljára az “Aquanistan” c. album felvételeikor került sor ilyen arányban. Sőt, ezen az anyagon mutatkozik be szerzőként a legfiatalabb családtag, Fanni is.

A borítót és az arculatot a fotós Éder Krisztián készítette. Az albumra a „Crossroads” című szám is felkerült, amely a Speak Easy Project által forgatott Menjek/Maradjak című dokumentumfilm zenéjeként debütált, és amihez Londonban forgattak videoklipet.

A lemezbemutatóra szilveszterkor kerül sor a Roham Bárban, ahol olyan vendégek teszik majd tiszteletüket, mint Pándi Balázs, Zomblaze és a Farbwechsel DJ-k.

Az albumot egyébként akusztikus formában is bemutatja az Anima Sound System, méghozzá 2015. január 21-én, a MÜPA-ban, szintén sok-sok vendéggel kiegészülve.

A Gravity And Grace CD-n megrendelhető itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Gravity_And_Grace

Letölthető innen:
https://itunes.apple.com/hu/album/gravity-and-grace/id940005141

És meghallgatható itt:
http://www.deezer.com/album/9131191

Több infó az Anima Sound Systemről:
https://www.facebook.com/animasoundsystem
http://www.animasoundsystem.com/

Kiadja: A Magneoton