Michael Jackson: Xscape – Új album!

Michael Jackson - Xscape.

Xscape! A már régóta várt új zene Michael Jacksontól május 13-tól az Epic Records / Sony Music kiadásában!

Az Epic vezetője, L.A. Reid egy top producerekből álló csapatot állított össze az ikonikus művész archívumában található dalok “kortárssá tételére”

Május 13-án, az Epic Records, az Estate of Michael Jacksonnal együttműködve, megjelenteti Michael Jackson, a nemzetközileg elismert és szeretett pop ikon, a Pop Királyának, új XSCAPE című albumát. Az album nyolc olyan új dalt tartalmaz, amit még soha senki nem hallott. A tökéletes rajongói élmény érdekében a XSCAPE Deluxe verzióban is elérhető lesz, rajta az összes első kézből származó eredeti Michael Jackson felvétellel. A XSCAPE standard és deluxe változata április 1-től előrendelhető az iTunes.com/MichaelJackson weboldalon, a boltokban pedig világszerte május 13-tól elérhető.

A XSCAPE executive producere az Epic Records elnöke és vezérigazgatója L.A. Reid, akinek a kezdeti Jackson Estate-tel közös archívumban történő kutakodás után engedélyezték az azokhoz a kincsekhez való korlátlan hozzáférést, melyek Jackson négy évtized alatt elkészült anyagait ölelik fel.

Reid volt az, aki a felvételek végső listáját gondozta és adta át a producereknek, alakította át a produkciót úgy, hogy új, friss, kortárs hangokat adjon hozzá, melyek azért megőrzik Jackson személyének és művészetének lényegét és teljességét. Ezt a folyamatot hívja Reid “kortárssá alakításnak”. Az album vezető producere, Timbaland egy volt azon maréknyi producerből, akiről Reid hitte, hogy megvan benne a kellő komolyság, mélység, hogy kreatívan részt vegyen a Jackson munkában. Olyan további világszinten slágergyáros producerek is közreműködtek, mint Rodney Jerkins, Stargate, Jerome “Jroc” Harmon és John McClain.

“A modern zene és művészet egészen máshogy nézne ki és hallatszódna, ha Michael Jackson nem ajándékozta volna meg a világot korszakalkotó hozzájárulásával.” – jegyezte meg L.A. Reid. “Michael néhány olyan zenei előadást hagyott hátra, melyet büszkén mutatunk be olyan zenei producerek víziói révén, akik vagy közvetlenül együtt dolgoztak vele vagy erősen kifejezték azt a vágyukat, hogy együtt dolgozhassanak vele. Rendkívüli módon büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk ezt a zenét a világnak.”

Az album címe Michael elnevezési szokása előtt tiszteleg. Mindig választott egy dalt az albumról és erről nevezte el a projektjeit, kezdve a THRILLER-rel, ahol csak egyszavas címeket használt, mindet merész értelemben. És ez igaz az új projektre is. Michael Jackson és Jerkins írásában, produceri munkájában az “Xscape” további jelentősége az, hogy ez az egyetlen az albumon szereplő dalok közül, mely azáltal a producer által lett ‘kortáriasítva’, aki azt a stúdióban eredetileg Michaellel rögzítette.

John Branca és John McClain, az Estate of Michael Jackson vezetői szerint “Michael mindig is a legmodernebb volt és folyamatosan új producerekhez nyúlt új hangok után keresve. Mindig fontos és aktuális volt. Ezek a dalok, sokféleképpen ragadják meg a lelket. Köszönjük L.A. Reidnek a víziójáért”.

A XSCAPE egy régóta várt válogatás azokból az izgalmas új zenékből, melyek majd egy sereg rajongóját villanyozzák fel a világ legelismertebb és legkelendőbb művészének, amellett, hogy egy egész új generáció akarja majd felfedezni művészetét. A XSCAPE kiadásával együtt az Epic / Sony Music egy példátlan globális kampányt indít a One Sony leányvállalataival, a Sony Corporationnel, a Sony Mobile Communications-zel, és a Sony Network Entertainment Internationallel, hogy a Sony minden erősségéből és fogyasztói eléréséből merítsen.

“Michael már régóta kincse a nagyobb Sony családnak”, mondta Kazuo Hirai, a Sony Corporation elnöke és vezérigazgatója. “Az ‘Off The Wall’ 1979-es kiadásától kezdve, a Sony Music Entertainment adta ki Michael minden felvételét. Fel vagyunk villanyozva és kitüntetettnek érezzük magunkat, hogy a One Sony-val együttműködve ünnepelhetjük Michael legutolsó hagyatékát, és exkluzív élményben részesíthetjük rajongóit a kezdeményezést kísérő termékeinkkel és szolgáltatásainkkal”.

További információ Michael Jackson soron következő albumáról az elkövetkezendő hetekben lesz közzétéve. Kövesd a www.michaeljackson.com oldalt az újdonságokért és friss hírekért.

# # #

MICHAEL JACKSONRÓL:

Michael Jackson minden idők egyik legszeretettebb előadója és alapvető, nagy hatású művésze. Szintén elkötelezett filantróp és furfangos üzletember volt. A mai napig Jackson 1 milliárd felvételt adott el világszerte, 13 No.1 dalt adott ki és aközé a maroknyi művész közé tartozik, akiket kétszer is beiktattak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Guinness Rekordok Könyve Jacksont Minden Idők Legsikeresebb Szórakoztatójaként ismerte el és a “Thriller” minden idők legtöbb eladását magáénak tudó albuma. Jackson 17 Grammy-díjat nyert, ebből 8-at ugyanabban az évben, és 26 American Music Award-ot nyert, köztük az Évszázad Művészét. Jackson videoklipjeit is művészi formában definiálta, olyan úttörő rövidfilmekkel, mint a “Billie Jean”, a “Beat It” és a klasszikus “Thriller,” mely 2009-ben az első és egyetlen videoklip lett, melyet az amerikai Kongresszusi Könyvtár a Nemzeti Film Archívumba iktatott. A “Black or White”, a “They Don’t Care About Us”, a “Bad” és a “Smooth Criminal” illetve más rövidfilmjeiben Jackson esztétikus színvonalat állított fel a videoklipek világában, mely a mai napig felülmúlhatatlan maradt. Az Estate of Michael Jackson és a Cirque du Soleil két top show-t alkotott: Michael Jackson THE IMMORTAL világkörüli turnéja minden idők 9. legtöbb bevételt hozó turnéja; és a MICHAEL JACKSON ONE, a Las Vegas-i Mandalay Bay hotel új állandó show-ja, mely jegypénztári rekordokat döntöget és dicsérő, lelkes kritikákat kap. Jackson hangja, stílusa és táncmozdulatai a mai napig inspirálja az előadóművészeket és rajongók új generációit, akik világszerte felfedezik művészetét.