Mr2 Akusztik+ a Müpában a Compact Discoval

Compact Disco.

Élete első Művészetek Palotája-beli fellépésére készül a Compact Disco 2014. március 12-én. A koncertre a nagy-sikerű MR2 Akusztik+ sorozat keretein belül kerül sor.

A műfaj már nem ismeretlen a zenekar számára, hiszen már egészen korán, 2010-ben szerepeltek az MR2 Akusztikban a Petőfi Rádión, illetve felléptek már a Szimfonik Live koncerteken is.

Nagy megtiszteltetés és rang a Müpában játszani, nagyon boldog voltam, mikor felkértek minket. Ennek megfelelően több hónapos  munka van a hátunk mögött, rengeteget próbáltunk, próbálunk, hiszen ez egy rendkívüli  koncert lesz, nem csak a helyszín miatt, hanem a zenekar megszólalása miatt is.” – meséli az előkészületekről Walkó Csaba énekes.

Maga a Compact Disco, de a produkció is sokkal másabb az MR2 Akusztikhoz képest.” – teszi hozzá Pál Gábor billentyűs. – „Azóta született két lemez, számos rádiós “kislemez”, ezek nem szerepeltek a négy évvel ezelőtti koncerten. A hangszerelés is sokkal akusztikusabb lett, mindenképpen különleges élményre számíthat a közönség.”

Az Akusztik+ sorozat jellemzője, hogy meghívott vendégek lépnek színpadra a zenekarral, ez természetesen a Compact Disco esetében sem lesz másként.

Természetesen mi is hívtunk vendégeket. Ott lesz Gereben Zita énekesnő, Rúzsa Magdi énekesnő, Columbo énekes/mc, Gyémánt Bálint gitáros, Szentpáli Roland tubaművész illetve a Honvéd férfikar.” – árulja el a kilétüket Csaba.

„Nagyon örülök, hogy újra dolgozhatok Magdival. Egy évvel ezelőtt keresett meg, hogy csináljak neki egy remixet, amiből egy klipet is készítettünk, és talán nem nagyképűség azt mondani, hogy az év slágerét készitettük el! – meséli Lotfi Begi, a zenekar DJ-je. – Nagyon jó volt a közös munka és most nagyon örülök, hogy a zenekar és Magdi együtt léphet fel a MÜPA színpadán!”

„Azt gondolom, hogy könnyű dolgunk lesz összehozni a két stílust, mert bár mi Bálinttal jazz zenét is játszunk, egyáltalán nem áll távol tőlünk a pop és az elektronikus zenei világ sem.” – mondja Gereben Zita. – „Saját dalaimban is ötvözöm a pop és jazz stílust, nagyon szeretem egységében nézni a zenét! Mindkét oldalról beleadjuk saját magunkat, zenei világunkat a dalba, így születhet meg egy nagyon izgalmas, közös zenei produkció.”

„A zenekarból Csabit ismertem meg a legkorábban,” – folytatja – „hiszen annak idején együtt jártunk a Kőbányai Művészeti Szakiskolába, úgyhogy régebbre nyúlik vissza az ismeretség, kapcsolat! Nagyon örülök, hogy ezen a koncerten újra találkozunk zeneileg is, mindannyian nagyon várjuk a közös zenélést!”

„Nagyon örülök ennek a meghívásnak, és hogy újra egy színpadon állhatok a Compact Disco tagjaival. – teszi hozzá Gyémánt Bálint. – „Az ő saját dalukat fogjuk előadni, alkalmazkodva a zenekar egyéni hangzásához és stílusához. Közel 10 évvel ezelőtt zenéltünk együtt először, még a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiként. Volt szerencsém a Compact Disco-val a Petőfi Rádió MR2 Akusztik című műsorában egy egész estés koncertet adni. Nagyon várom a márciusi fellépést a Művészetek Palotájában.”

Bálinttal a kapcsolat nagyon régi: úgy jó 10 éve a Brownfieldba (Csabival közös korábbi zenekarunkba) jött egyszer helyettesíteni pár koncertre, ekkor derült ki, hogy harmad-unokatestvérek vagyunk (dédszüleink voltak testvérek)” – árul el családi kötődéseket Pál Gábor. – „Hallottunk már ugyan egymásról, de a véletlen hozott minket össze személyesen.”

A többi vendég sem véletlenül került a meghívottak listájára.

Gimnáziumi barátom, Bodó Levente a Honvéd Férfikar énekese és managere, így könnyű volt felvenni a kapcsolatot velük, hiszen tudni kell, hogy rengeteg fellépésük van, tehát már jó korán elindultak az egyeztetések. Azért gondoltunk rájuk, mert kuriózum a munkásságuk, főleg úgy, ha Compact Disco dalokban vállalnak szerepet.” – mondta Csaba.

Szentpáli Rolandot a testvérén keresztül ismerem szintén jó pár éve. Lenyűgözött mindig is, hogy egy ilyen nem túl gyakran látható hangszernek, mint a tubának, micsoda mély és értő ismerője, valamint az, hogy a klasszikus zene mellett milyen sokszínű és sokoldalú zenész. Az sem ma volt, amikor egyszer meghívott a Loopdoctors koncertjére, ahol basszusgitár helyett tubázott, innen jött az ötlet, hogy valami hasonló szerepkörben nálunk is vendégeskedhetne.” – meséli Gábor.

Klasszikus unplugged  koncert lesz, ülős, de nem csendes!” – adja meg a tökéletes végszót a frontember.

Compact Disco MR2 Akusztik+ Koncert

Művészetek Palotája, Budapest, IX., Komor Marcell utca 1.

2014. március 12. 20 óra

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/436495849813533/