Mayer Hawthorne – Where Does This Door Go

Mayer Hawthorne.

Mayer Hawthorne hosszú utat járt be 2008-as debütálása óta. Megjelent két albuma, dalai szerepeltek filmekben és TV sorozatokban is, turnézott már Bruno Mars-szal, a Foster The People-lal, Erykah Badu-val, Janelle Monae-val és Amy Winehouse-zal. Legújabb anyaga, a Where Does This Door Go, olyan vendégművészekkel dicsekedhet, mint Pharrell Williams, Greg Wells, Jack Splash, John Hill vagy Oak (az Oak & Pop formációból), akivel az első kislemezt, a “Her Favorite Song”- ot jegyzik közösen.

Mayer Detroit külterületén, Ann Arborban nőtt fel, Michigan államban, és még élénken emlékszik rá, amikor az apjával átkocsikáztak a Motorok Városán és közben a környék színes zenei palettáját hallgatták rádión. Élete legnagyobb részében zenével foglalkozott, volt producer is, játszott tucatnyi hangszeren, még DJ -nek is tanult azért, hogy saját eredeti dance stílusát létrehozza. Az évek alatt sokan inspirálták, kezdve olyan soul legendákkal mint Barry White vagy Curtis Mayfield, egészen a hip-hop producer, J Dilla munkásságáig.

Miután átköltözött Los Angelesbe, stílusa sokkal kifinomultabbá vált. Még megvannak a régi hatások, de az új lemez vibrálása már olyan, mint ha Steely Dan találkozott volna a Beastie Boys-szal, ami egyszerre sugall nagyon komoly stúdiómunkát és játékos tiszteletlenséget.

“Az egyetlen szabály, amit ennek az albumnak a készítése során betartottam, az az volt, hogy jól kellet éreznünk magunkat közben.” – meséli a lemez kapcsán.

Az elmúlt öt évben Mayer Hawthorne felnőtt mint énekes, mint dalszerző és már kifejezetten szeret más művészekkel együttműködni. Olyan turnépartnerekkel való közös munka után, mint Winehouse vagy Badu, megtanulta a hangját önálló hangszerként kezelni. Dalszövegei pedig eltérnek az első két album kesernyés tónusától, történetmesélős, a korral érkező személyes vonatkozású őszinte vallomásokká váltak.

Az új lemez az a fajta soul zene lett, amit az emberek azonnal a szívükbe zárnak, és ami a klubok mellett a rádiók kedvence is. A Where Does This Door Go anyaggal tehát Mayer visszatért a soul alapjaihoz és hip-hop gyökereihez, ami legjobb és legfiatalosabb albumot eredményezte egész eddigi karrierje során.

A magyar közönség is meghallgathatja élőben Mayer Hawthorne legújabb dalait, hiszen november 7-én őt láthatjuk majd Bruno Mars előtt fellépni a Budapest Arénában.